Pil ve Cep Telefonu Bataryası İthalat Danışmanlığı

Pil ve Cep Telefonu Bataryası İthalatı Hakkında  Genel Bilgiler.

Akümülatör, Pil ve batarya ithalatı yapmak isteyen Girişimciler için Gümrük Mevzuatı oldukça karışıktır.

Bu nedenle Bu işlemlerin sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi için Deneyimli kişiler ile çalışmanız gerekmektedir.

Pil, Batarya ve Akümülatör ithalatlarının gerçekleşebilmesi için DTS den ( Tareks Başvurusu yapılarak) İlgili ürünlerin ithal edilebileceğine dair Belge alınmalıdır.

Yurtdışından ithal edeceğiniz/ Etmek istediğiniz  Her türlü, pil ( Cep telefonu bataryaları, tablet bataryası, laptop bataryası, netbook bataryası vs.) ve batarya ürünleri için bu işlemler aynı şekildedir. Ayrıca Pil ve Akümülatör gurubunda ki ürünlerin ithal edilebilmesi için gerekli olan belgenin DTS den alınabilmesi için Çevre Uyum Belgesi gereklidir. Çevre uyum belgesinin ise ortalama maliyeti 15,000 TL dir. Tüm bu maliyetlere gerek kalmadan Size bu konularda, İthalatınızın her aşamasında hızlı ve güvenilir danışmanlık, Gümrükleme ve Lojistik işlemleri için çözüm Ortağınız olarak size hizmet vermekteyiz.

Pil ve Batarya İthalatı için Hangi Belgelere ve İşlemlere İhtiyaç duyulur?

1-İthal edeceğiniz ürünle ilgili akredite bir laboratuvardan alınmış ürün testi.

2-Çevre Uyum Belgesi

3-Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Tebiliği’ne istinaden Ekonomi Bakanlığı’na TAREKS başvurusu. (Online) yapılır.

4-Gümrükİthalat Beyannamesi Düzenlenir.

Tüm bu işlemler ve daha fazlası için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

14 Yorum

  1. Avatar Murat diyorki:

    Ben. Cep telefonu. Ve aksesuar. Patarya cin den gezdirmek. Istiyorum.50 veya. 100. Olmak ozere.getirmek istiyorum bilgileriniz. Için tsk simdiden

    • Avatar Tarık YÜKSEK (Gümrük Müşaviri Yrd. ) diyorki:

      Bu kadar küçük adetler için ithalat yapılamaz. TAhtakaleden alabilirsiniz

  2. Avatar Rahmi GÜNDAR diyorki:

    Hobi amaçlı tasarladığım cihaz için Çinli bir firma üzerinden 60 adet lityum tabanlı şarj edilebilir batarya getirmek istiyorum. Bataryaların toplam ağırlığı 60×1240=74400 gram olacak. Ticari bir faaliyetim ve amacım yok. Ne kadar gümrük vb. Vergi ödemem gerekebilir? Benim ve firmanın hazırlaması gereken belgeler nelerdir?
    Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    • Avatar Tarık YÜKSEK (Gümrük Müşaviri Yrd. 0541 678 7575) diyorki:

      RAhmi bey merhaba, BAtarya İthalatı için Çevre uyum belgesi gerekiyor. Ürünleriniz 200 kg altına olduğu zaman Küçük İthalatçı belgesi ile ithal edilebilmektedir. Ürünlerin testlerinin olması gerekiyor. Her hangi bir firmanız var mı? firmanız olmadan ithalat yapamazsınız. Ticari bir amacınız olmasa bile ürünler Gümrüklü işlem görecektir.

  3. Avatar Nusret diyorki:

    Merhabalar,
    Ben bilgisayarım için bir adet laptop bataryası getirtmek istiyorum. Türkiyede maalesef ki benim laptop’un bataryasından yok. Uyanları var fakat özellikleri farklı olduğundan dolayı da performans kaybı olacak. 1 tane olmak kaydi ile yurt dışından alabilme imkanım var mı? Nasıl temin edebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

    • Avatar Tarık YÜKSEK (Gümrük Müşaviri Yrd. 0541 678 7575) diyorki:

      Bir adet sipariş verdiğinizde Gümrüklü işlem görecek olursa ithalat masrafları çok fazla tutacaktır. Ayrıca ürünün testi yok sa bir adet üründe teste gider size bir şey kalmamış olur.

  4. Avatar Ugur diyorki:

    Tarık bey merhabalar

    çinden hammadesi PVC olan elektronikte kullanılan konektör getirmek istiyoruz bu konuda nasıl yardımınız olur 2000 usd degerinde mal getirmek için ortalama ne kadar vergi öderiz. mevzuatta bilmemiz gereken veya almamız gerek izinler belgeler varmıdır? teşekkürler

    • Avatar Tarık YÜKSEK (Gümrük Müşaviri Yrd. 0541 678 7575) diyorki:

      Uğur bey merhaba,
      Mail atmıştım size iletişim bilgilerimden ulaşabilirseniz ürün görsellerini de attığınız takdirde yardımcı olabilirim. DAha önce bahsettiğiniz konnektörlerin ithalatını gerçekleştirdik.
      İstanbul teslim fiyat çalışması yapabiliriz.

  5. Avatar yener erten diyorki:

    Merhaba ben çin den 18650 pil ithal etmek istiyorum ama çok büyük adetler getirmeye imkanım yok ve öyle büyük bir pazar da yok bu sorunu nasıl çözebilirim.

    • Avatar Tarık YÜKSEK (Gümrük Müşaviri Yrd. 0541 678 7575) diyorki:

      Merhaba Pil ithalatı için Çevre uyum belgeniz olması gerekli. Veya da küçük ithalatçı olarak bir yıl içerisinde en fazla 200 kg kadar ki fil ithalatını yapabilirsiniz

  6. Avatar isa kıranşal diyorki:

    Tarik beyniyi akşamlar ben gümürükten emeklıyım B KARNWEM VAR şirketinde antrpolarda iş varmi ben istanbulda /kartalda otryorum 68 yaşında yım calıştığım yerler gürbulak.habur,izmit,izmir,fetiye den emeklı oldum

    • Avatar Tarık YÜKSEK (Gümrük Müşaviri Yrd. 0541 678 7575) diyorki:

      İsa bey merhaba,Büyük firmalar başvuru yapmanızı tavsiye ediyorum.